Gyöngyház bevásárló és szórakoztató központ - Gyöngyös

Gyöngyös város szívében található. az alsó szinten mélygarázs, az első szinten üzletek és szupermarket, az emeleten 2 mozi, éttermek és további üzletek találhatóak. A tetőtérben 16 lakás kapott helyet. Az épület kivitelezésében és tervezésében alvállalkozóként vettünk részt. Tervezési feladataink közé tartozott a két mozi terem, a szupermarket és egy exkluzív étterem épületgépészetének megtervezése is. Ezeket később, a saját szakembereink kivitelezték. Az épületben épület-felügyeleti rendszer működik. Egyetlen helyiségből irányítható a szellőzés, a fűtő rendszerek az elektromos hálózat és a biztonságtechnika is.


Városi strand - Gyöngyös

A munka a városi strand felújításáról szólt A régi strandból a bontás után mindössze csak a medencék helye és az épület négy fala maradt. A 2 szintes épületre egy 3. szint került ráépítésre és az egész kibővült egy lépcsőházzal is. Itt kaptak helyet az öltözők és a vizes blokkok. Ezután mellé építettek egy kiszolgáló épületrészt, ahol közlekedő folyosó, büfé, szauna és szolárium kap helyet. Zárt folyosón keresztül lehet átjutni a vadonatúj, fedett uszodatérbe. Itt három medence és egy pezsgőfürdő található.

A fűtést padlófűtéssel és radiátorokkal oldottuk meg. Azonban egy medence tér esetén az igazi épületgépészeti hangsúly, a szellőzésen van. A térből jelentős hő és nedvességterhelést kell elvinni, lehetőleg úgy, hogy a nagy mennyiségű beáramló levegő ne zavarja a fürdőzőket. Emelet a hatalmas méretű légcsatornákat is, bujtatva kell vezetni. A befúvás az oldalfalaknál történik, ahol a falszerkezet vezeti meg a frisslevegőt a medencetér közepe felé. Az elszívás, a tetőgerincnél, réseken keresztül történik.

Medencetér

 


Városi sportcsarnok - Gyöngyös

A város új, fedett sportpályája. A terem fűtése, mennyezeten elhelyezett, sötétsugárzók feladata.