Családi Ház - Gyöngyös

Az új építésű családi ház Gyöngyös egyik csendes környékén található. Jelenleg kivitelezés alatt áll. Különlegessége, hogy az év nagy részében megújuló energiaforrásokkal fedezi  energiaigényét. A fűtési hőigény nagy részét levegő-víz hőhasznosító biztosítja. Az így előálló alacsony hőmérsékletek miatt csak nagy felületű fűtés jöhetett szóba. Továbbá a megrendelő igénye szerint nem kerülhetett radiátor a házba. A fűtést ezért padló és fal fűtéssel oldottuk meg. Ugyanakkor, a rendszer sajátossága, lehetőséget teremt nyári üzemben az épület hűtésére is.

A vastag falak és a tömör nyílászárók egyrészről garantálják a csekély transzmissziós hőveszteséget, másrészről viszont a természetes szellőzést is gátolják. A szükséges frisslevegő biztosítása és a penészedés elkerülése érdekében, a házban belső szellőző rendszer lett kialakítva. A hőhasznosító és a hővisszanyerő berendezések által felmelegített külső levegőt, vékony, légcsatornák juttatják el a ház helyiségeibe. Az mellékhelyiségek és a fürdőszoba pára- és szagmentesítéséről pedig az elszívó hálózat gondoskodik. Mindez hangtalanul történik, hiszen a levegőt mozgató ventillátorok, a tetőtérben kaptak helyet.

A leghidegebb téli napokon, a fűtési biztonságot, egy kombi gázkazán jelenti.

A ház villamos energiaszükségletének egy részét, a tetőn elhelyezett napelemek szolgáltatják.

Falfűtés szerelése - Rehau rendszerrel

 


Családi Ház - Mátrafüred

Szintén új építésű családi házról van szó. Jelenleg kivitelezés alatt áll. Mátrafüreden hegyvidéki, hangulatos, erdei környezetben helyezkedik el. A jól szigetelt ház melegen tartásáról gázkazán gondoskodik.

A frisslevegő és a szükséges légcsereszám biztosítása egy speciális szellőző rendszer feladata. A rendszer különlegessége abban rejlik, hogy a beszívott szellőző levegőt egy csővezetéken keresztül a föld alá vezetjük, ott felmelegszik, majd így jut be a klíma gépbe, amely továbbfűti a levegőt a kívánt hőmérsékletre. A rendszer hatékonyságát növeli egy hővisszanyerő berendezés is. A hideg, hegyvidéki estéken az így előmelegített levegő, komoly terhet vesz le a légkezelő egység fűtő kaloriferjéről. Amely így kisebb teljesítményfelvételt igényel.

A ház több helyiségében alkalmazunk padló és falfűtést. Több helyet biztosítva ezzel a berendezési tárgyaknak.

A lehetőség adott, hogy a teljes épületgépészeti rendszert, épület-felügyelet vigyázza.